Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2025
Ο Δήμος Αγίας Νάπας και ο Κυνολογικός Όμιλος Κύπρου ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Μορφολογίας Σκύλων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Μαΐου 2025 στο Δημοτικό Γήπεδο της Αγίας Νάπας, αναδεικνύοντας την πόλη σε κέντρο της παγκόσμιας κυνολογικής σκηνής.
Με περισσότερες από 1120 συμμετοχές και την παρουσία διακεκριμένων εκτροφέων από 15 χώρες, η φετινή διοργάνωση κατατάσσεται ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες κυνολογικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στην Κύπρο για το 2025. Στην έκθεση θα δώσουν το «παρών» διεθνώς αναγνωρισμένοι κριτές από την Πορτογαλία, τη Σερβία, τη Γεωργία, το Ισραήλ και την Κύπρο, ενώ ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η συμμετοχή των Προέδρων των Κυνολογικών Ομίλων Ισραήλ και Γεωργίας, οι οποίοι θα λειτουργήσουν και ως κριτές.
Στο πλαίσιο του τριημέρου, αναμένονται πάνω από 12.000 επισκέπτες, κυνόφιλοι και φίλοι των σκύλων από την Κύπρο και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάδειξη της κυνοφιλικής κουλτούρας της Κύπρου.
Η Έκθεση περιλαμβάνει:
• Τρεις (3) Διεθνείς Εκθέσεις Μορφολογίας (CACIB), μία κάθε ημέρα.
• Δύο (2) Εθνικές Εκθέσεις Μορφολογίας (CAC), το Σάββατο και την Κυριακή.
• Συμμετοχές για την ανάδειξη των καλύτερων εκτροφείων και καθαρόαιμων φυλών, με στόχο τη βελτίωση και προώθηση των φυλών.
• Την ευκαιρία για τους επισκέπτες να θαυμάσουν μοναδικές φυλές πάνω από 70 διαφορετικές καθαρόαιμες φυλές σκύλων, και να γνωρίσουν τα καλύτερα σκυλιά από κάθε φυλή.
Η Διεθνής Έκθεση Σκύλων 2025 στην Αγία Νάπα θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους λάτρεις των σκύλων να εξερευνήσουν τον μαγευτικό κόσμο της κυνολογίας και να απολαύσουν τις όμορφες παραλίες και την ξεχωριστή κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Αγίας Νάπας.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Χρίστος Ζαννέττου, ανέφερε ότι η «Αγία Νάπα συνεχίζει να αποτελεί προορισμό όχι μόνο για τις φυσικές της ομορφιές αλλά και για τη φιλοξενία σημαντικών διεθνών διοργανώσεων.
Η Διεθνής Έκθεση Σκύλων είναι μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να προβάλλουμε τον πολιτισμό, τη φιλοζωία και το Δήμο μας. Καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας και υποσχόμαστε ένα αξέχαστο τριήμερο για μικρούς και μεγάλους φίλους των σκύλων.»
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Κυνολογικού Ομίλου Κύπρου στο www.cypruskennelclub.org ή ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook: Cyprus Kennel Club.

Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου

Πάμε για Aperol Spritz και ναπολιτάνικη πίτσα στο αγαπημένο μας στέκι στην Παλιά Λευκωσία
Ένα ξεχωιστό απόγευμα με φίλους στην καρδιά της παλιάς πόλης